Brune hudpletter

Den klassiske hudplet, som næsten alle mennesker har, er en lysebrun plet der ofte sidder placeret på balder, ryg eller mave. Formen er oftest helt plettet og uregelmæssig. De er normalt ca. 5-10 kvadratcentimeter store eller som et par frimærker. En komfortabel og skånsom måde at reducere synligheden af brune hudpletter er at teste cremer.

Skønhedspletter
På nogle personer kan leverpletter ved et tilfælde være formet som en figur. Fx anses hjerteformede skønhedspletter af mange for at være eksotiske. Andre almindelige former er firkanter, eller som profilen af et ansigt. I nogle kulturer kan bæreren af et sådant mærke få en ophøjet status, som en udvalgt person med et guddommeligt mærke. Desværre kan sådanne mærker, dog med lighed til et ufordelagtigt symbol, også medføre at personer kommer til skade, fx med symboler på tilhørsforhold til sataniske kræfter.

De fleste lægger ikke mærke til din brune hudplet
Næsten alle mennesker har en eller flere lyse leverpletter fordelt på kroppen. Derfor reagerer eller husker man sjældent på disse pletter. Ofte opfatter bæreren af pletten den som synligere, end den er for andre. Der kan være anledning til at tænke sig om en ekstra gang inden man får komplekser over sine små hudpletter.