Blegning af huden

Inden du beslutter dig for at blege huden på en pigmentplet, bør du først undersøge om din pigmentforandring er ufarlig. Hvis du har haft den længe og den er lysebrun, er den i 99 % af tilfældene ufarlig. For at være på den sikre side, bør du konsultere en praktiserende læge.

Hudpletter som kan bleges med et tilfredsstillende resultat
For at få et så tilfredsstillende resultat at pigmentpletten ikke længere er synlig, er det nødvendigt at plettens oprindelige farve er lysebrun. Du kan ikke forvente at blegne huden med mere end nogle få grader på farveskalaen. Du kan mindske synligheden af leverpletter og alderspletter, men det er ikke muligt at få dem til at gå i et med den øvrige hud. En komfortabel og skånsom måde at blege pigmentering ar med cremer.

Valg af blegemiddel
Det er vigtigt at vælge et middel/en creme med dokumenteret effekt og at der står en stor hudkosmetikvirksomhed bag. Dette er for at du ikke skal spilde din tid på et billigt ukendt præparat som indeholder klorinlignende ingredienser. Produktet, Dermalogica ChromaWhite TRx Extreme C, kan med fordel anbefales. Produktet er et blegende pulver som bliver til en creme når det appliceres på huden. Pulveret behandler intensivt og giver et hurtigt resultat efter få behandlinger. Midlet er godt til at blege alderspletter og leverpletter nogle få nuancer. Huden får en mere jævn tone, og misfarvninger reduceres hvilket giver et foryngende udseende.